Author Topic: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)  (Read 6899 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Christopher Fernandes

Re: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)
« Reply #50 on: May 02, 2020, 01:19:21 PM »
Ok Christopher,
did you try to download the firmware again? in this link there is what I used. Downloaded from the Italian Yamaha website ... and that worked for me.
Consider that I discovered that the SX900 that I purchased in Italy, in effect, is imported from Germany, in fact inside I found only the manual in German and the one in English. If you feel like trying ...
If any of the more experienced members can advise against this please give your opinion...
https://drive.google.com/open?id=1tx1Zmg9nuhSa0cZ6bvnQCVKh9wUBM9Ld

Thanks for sending over the link. I tried installing your firmware, also tried installing the firmware from my country's Yamaha website... but ...you guessed it... no luck :(

I think every country uses the same firmware build and since there probably only one SKU of SX900, those different firmware files shouldn't (probably) make any difference. But thanks anyway!
« Last Edit: May 02, 2020, 01:21:03 PM by Christopher Fernandes »
Current Instruments: Yamaha PSR-SX900/Epiphone DR100 AG

Gear: Yamaha KS-SW100 Subwoofer

Past Instruments: PSR-E413
Played: All Yamaha PSR-S, KORG PA700
 

Offline Christopher Fernandes

Re: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)
« Reply #51 on: May 02, 2020, 01:26:05 PM »

MY guess is:
Since "PSR-SX900" is displayed, but the boot process does not continue, the Linux kernel is obviously still started properly ("Linux Initramfs starting"). The error then occurs during the "Linux Rootfs starting" phase ("Rootfs corruption"). Due to the "SX900 System Boot Flowchart" this indicates an error (maybe data corruption) on the internal memory module "eMMC0"(8 GB). Unfortunately, only the authorized Yamaha service will be able to help you here.


Best regards,
Chris

WOW! I wonder what went different in Aquilauno's case... since both of us (even another user - blackpool who's keyboard was replaced?) ran into this when we touched "Favorites". Some really big coincidence? Or I wasn't lucky enough lol

P.S. Lockdown in my country was supposed to end tomorrow, but has been extended for 2 more weeks :(
« Last Edit: May 02, 2020, 01:30:49 PM by Christopher Fernandes »
Current Instruments: Yamaha PSR-SX900/Epiphone DR100 AG

Gear: Yamaha KS-SW100 Subwoofer

Past Instruments: PSR-E413
Played: All Yamaha PSR-S, KORG PA700
 

Offline Aquilauno

Re: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)
« Reply #52 on: May 02, 2020, 01:53:09 PM »
Good Luck Christopher... I wait for your good news... Ps : Every Time that I start the Sx900...I have "terror" lol.
 

Offline frankmusik

Re: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)
« Reply #53 on: May 04, 2020, 09:50:12 AM »
I just talked to Yamaha .... they are on it...
hope to bring news soon.

greetings from germany
frank
Genos and Tyros /PSR Support in Germany - Europe with more than
230 keyboardscouts helping in D-AT-CH-NL at your home!
 
The following users thanked this post: Aquilauno, ikmusic, Christopher Fernandes, licodemel

Offline Christopher Fernandes

Re: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)
« Reply #54 on: May 04, 2020, 11:05:26 AM »
I just talked to Yamaha .... they are on it...
hope to bring news soon.

greetings from germany
frank

Really happy to hear that!

Thanks a lot, Frank! :)
Current Instruments: Yamaha PSR-SX900/Epiphone DR100 AG

Gear: Yamaha KS-SW100 Subwoofer

Past Instruments: PSR-E413
Played: All Yamaha PSR-S, KORG PA700
 

Offline overover

Re: Help ... the SX900 won't start ... RESOLVED ;)
« Reply #55 on: May 04, 2020, 08:28:31 PM »
@Christopher Fernandes

Hi Christopher,

I talked to Frank ("frankmusik"). Please check your PM inbox!


Best regards,
Chris
Everyone always said: "This is not possible!" - Then someone came and ... just did it!
 
The following users thanked this post: Christopher Fernandes