Author Topic: no sound on the styles  (Read 5607 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline marc1956

no sound on the styles
« on: February 12, 2020, 11:50:35 AM »
I've cleaned the Flash Memory and installed my new styles trough the keyboard. (style nmr 156). When I start the style the keyboard let see the name of the style (after loaded) and arrow in the measurements but I don't get anny sound out of the style.
What is wrong???
 

Re: no sound on the styles
« Reply #1 on: February 12, 2020, 09:06:17 PM »
Could the styles volume be set low.
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #2 on: February 13, 2020, 08:13:09 AM »
last time I looked it was 90.
 

Re: no sound on the styles
« Reply #3 on: February 13, 2020, 11:43:16 AM »
At 90 that’s not the problem.
 

Offline SeaGtGruff

Re: no sound on the styles
« Reply #4 on: February 13, 2020, 12:02:00 PM »
Make sure you turn on the ACMP, and press START.
Michael Rideout
Current keyboards: Yamaha YPT-400, PSR-E433, PSR-E443, PSR-EW400, MX49 BK
Current controllers: M-Audio Axiom 61-II
Previous keyboards: Farfisa Matador 611; Casio CTK-710
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #5 on: February 13, 2020, 07:25:33 PM »
AMCP is on. Start is done. STyle volume is 90.
Style is loaded in 156 and is  into the screen when the measurements arrows running and playing.
So there must be sound, but I hear nothing.
I take some screenshots from the KB and from the flash...but the forum doesn't allowed me no more then 500kb. For a good screen it needs more.
So sorry for that.

Marc
 

Offline Toril S

Re: no sound on the styles
« Reply #6 on: February 13, 2020, 07:48:55 PM »
Check that nothing is stuck in the earphone socket. Most of us have at some times forgotten to take out an earphone dummy plug. If you have anything connected to the keyboard, disconnect everything, atart it up again and try to get sound. Is htere a demo button on this model? If so, try to run the demo and see if you can hear it.
Toril S

Genos, Tyros 5, PSR S975, PSR 2100
and PSR-47.
Former keyboards: PSR-S970.

https://www.youtube.com/channel/UCLVwWdb36Yd3LMBjAnm6pTQ?view_as=subscriber



Toril's PSR Performer Page
 

Offline mikf

Re: no sound on the styles
« Reply #7 on: February 13, 2020, 08:05:23 PM »
Are the other styles playing normally, or are none of the styles running. If it is only this style the problem must be with the style itself, or how you loaded it.
Mike
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #8 on: February 13, 2020, 09:25:13 PM »
all other styles playing normal.
I downloaded now tree versions of one styl at this forum.
None of them are working.  I take 21 kb, 28kb, and 51 kb.
I uploaded tree styles, and none of tree are working.

Marc
 

Offline Toril S

Re: no sound on the styles
« Reply #9 on: February 13, 2020, 10:27:06 PM »
What keyboard model do you have?
Toril S

Genos, Tyros 5, PSR S975, PSR 2100
and PSR-47.
Former keyboards: PSR-S970.

https://www.youtube.com/channel/UCLVwWdb36Yd3LMBjAnm6pTQ?view_as=subscriber



Toril's PSR Performer Page
 

Offline mikf

Re: no sound on the styles
« Reply #10 on: February 13, 2020, 10:48:29 PM »
Please give the keyboard model and exactly how you are doing this - are you downloading the style file onto a USB memory stick, and then transferring it to the computer.
Mike
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #11 on: February 14, 2020, 08:17:41 AM »
I connect the PSR E 403 with u usb cable to thet PC.
With Musicsoft downloader (Yamaha) i place the style fyle on the flashmemory. Cheking the connection between PC and KB
Going to the KB I go with the button to SFF Load and press on the load key.
Then Load Ok, the file is going to transfer to the KB.
I see the file loaded in the KB>
For playing I choose number 156. The KB ask if i wanna load the fyle. Pressing Yes.
Then when it is loaded I push the style button. Choose 156 and see the style. Start the style and see the arrows of the measurment moving. Also the ACMP is on.
No sound.
With the fyles that are allready into the KB there is no problem.
 

Offline Fred Smith

Re: no sound on the styles
« Reply #12 on: February 14, 2020, 10:13:07 AM »
I connect the PSR E 403 with u usb cable to thet PC.
With Musicsoft downloader (Yamaha) i place the style fyle on the flashmemory. Cheking the connection between PC and KB
Going to the KB I go with the button to SFF Load and press on the load key.
Then Load Ok, the file is going to transfer to the KB.
I see the file loaded in the KB>
For playing I choose number 156. The KB ask if i wanna load the fyle. Pressing Yes.
Then when it is loaded I push the style button. Choose 156 and see the style. Start the style and see the arrows of the measurment moving. Also the ACMP is on.
No sound.
With the fyles that are allready into the KB there is no problem.

Post the style here so someone can take a look at it for you.

Cheers,
Fred
Fred Smith,
Saskatoon, SK
Sun Lakes, AZ
Genos, Bose L1 compacts, Finale 2015
Check out my Registration Lessons
 

Online Bill

Re: no sound on the styles
« Reply #13 on: February 14, 2020, 10:56:48 AM »
Hi Marc

I do not have a PSR E403 however a couple of suggestions.

Are the styles (that you are trying to play)  the correct format for your keyboard.
Maybe the styles are looking for voices that are NOT on your keyboard, hence you will not hear them.

Double-check what voices are being used.

Bill
England

GENOS
 


Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #15 on: February 19, 2020, 08:03:12 AM »
Nobody???
 

Offline Fred Smith

Re: no sound on the styles
« Reply #16 on: February 19, 2020, 01:59:45 PM »
Nobody???

What are you asking, Marc?

Cheers,
Fred
Fred Smith,
Saskatoon, SK
Sun Lakes, AZ
Genos, Bose L1 compacts, Finale 2015
Check out my Registration Lessons
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #17 on: February 19, 2020, 03:03:21 PM »
see start of the threat and following responses.

Marc
 

Offline mikf

Re: no sound on the styles
« Reply #18 on: February 19, 2020, 03:22:10 PM »
He has posted the styles that are not working on his keyboard so someone else can try them on a similar model.
Mike
 

Offline mikf

Re: no sound on the styles
« Reply #19 on: February 19, 2020, 04:33:26 PM »
Marc
By posting the link you are connecting us to a style we know will work because it is the original from another member. You would need to post the style as you have it loaded in your keyboard that does not play if someone is to investigate.
Mike

Offline Fred Smith

Re: no sound on the styles
« Reply #20 on: February 19, 2020, 06:31:27 PM »
He has posted the styles that are not working on his keyboard so someone else can try them on a similar model.
Mike

The problem is he hasn’t posted the styles.

Cheers,
Fred
Fred Smith,
Saskatoon, SK
Sun Lakes, AZ
Genos, Bose L1 compacts, Finale 2015
Check out my Registration Lessons
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #21 on: February 19, 2020, 07:55:59 PM »
I cannot upload the STY files. Don't know what I'm doeing wrong.
If I want attach the file and it has the extension STY, I cannot upload it. Only bmp, txt, jpg etc.
Somebody can help me with it.

that's why I put the links from where I download the STY file.

Marc
 

Offline Toril S

Re: no sound on the styles
« Reply #22 on: February 19, 2020, 07:59:55 PM »
Marc, from january 1st. we must use a file sharing service such as Box.com to upload styles and other files, and then provide a link to the file.
Toril S

Genos, Tyros 5, PSR S975, PSR 2100
and PSR-47.
Former keyboards: PSR-S970.

https://www.youtube.com/channel/UCLVwWdb36Yd3LMBjAnm6pTQ?view_as=subscriber



Toril's PSR Performer Page
 

Offline mikf

Re: no sound on the styles
« Reply #23 on: February 19, 2020, 11:43:31 PM »
Fred
He did actually post the styles, albeit a bit hidden. They are contained within other post he gave via links. However, as I posted to him, that would not be very helpful because we already can be pretty sure those styles work OK because they came from another member, so they would reveal nothing about his problem.
Mike
 

Offline Ed B

Re: no sound on the styles
« Reply #24 on: February 20, 2020, 02:59:42 AM »
Hi
The problem is that the styles are not compatible with the E-403. They have 4 variations and are SFF2. They need to be modified to work on the 403 with 2 variations.
Regards
Ed B
Keep on learning
 

Offline Jørgen

Re: no sound on the styles
« Reply #25 on: February 20, 2020, 06:16:21 AM »
Hi

To format to SFF1 use "Style Format 2 Converter" at http://www.jososoft.dk/yamaha/software/sf2c/index.htm
To reduce number of style parts use "Style ReMixer" at http://www.jososoft.dk/yamaha/software/sremix/index.htm

Jørgen
The Unofficial YAMAHA Keyboard Resource Site at http://www.jososoft.dk/yamaha
- since 1999
 
The following users thanked this post: Roy_T

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #26 on: February 20, 2020, 09:08:46 AM »
gonna try that this evening.
Hope it works.
Thanks for the input.
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #27 on: February 20, 2020, 08:01:30 PM »
thanks roy.
The problem is the same. I see that it are SFF1  fyles and not the extension STY. The files are only 28kb large, and one of 51kb. So they should work.


Marc
« Last Edit: February 20, 2020, 08:03:54 PM by marc1956 »
 

Offline mikf

Re: no sound on the styles
« Reply #28 on: February 20, 2020, 09:08:24 PM »
If it does not work, I suspect the problem is the way you are transferring the files, and that you are not actually transferring data ie they are empty folders.
mike
 

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #29 on: February 21, 2020, 07:57:46 AM »
Thank you so very much Roy.
Gonna look for a new file then
You are very helpfull.

Marc
 

Offline Jørgen

Re: no sound on the styles
« Reply #30 on: February 21, 2020, 09:35:07 AM »
Hi

My "Style Format 2 Converter" software - mentioned above - can be run in batch mode, meaning converting a folder of styles. The program detects the format in the individual styles and will only convert the SFF2 styles to SFF1.

To detect style format try my "Style Format Finder" software at http://www.jososoft.dk/yamaha/software/sff/index.htm . This program can be run in batch mode too... ;)

Regards
Jørgen
The Unofficial YAMAHA Keyboard Resource Site at http://www.jososoft.dk/yamaha
- since 1999
 
The following users thanked this post: Roy_T

Offline marc1956

Re: no sound on the styles
« Reply #31 on: February 21, 2020, 10:46:41 AM »
Thanks Jorgen,
Gonna download it this evening.....unfortunally I still have to work. :-)