Author Topic: Sound disappeared.  (Read 1436 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ingar

Sound disappeared.
« on: April 24, 2020, 03:35:17 PM »
During an outdoor consert my SX 900 suddenly became silent. Not a singel sound...after reboot it was ok again. And it happend twice. Has anyone else experienced this? Can I inadvertently hit a button or something, and what button?  I dont think so..


Ingar
 

Janus

  • Guest
Re: Sound disappeared.
« Reply #1 on: April 24, 2020, 04:03:52 PM »
yes in midi setup there is a midi reset preset 8
select the preset after that select preset 1
« Last Edit: April 24, 2020, 04:16:43 PM by Janus »
 

Offline ckobu

Re: Sound disappeared.
« Reply #2 on: April 24, 2020, 04:40:41 PM »
When MIDI Local is set to OFF, the keyboard has no sound

https://youtu.be/G8r6zaTuB4w?t=21
« Last Edit: April 24, 2020, 04:42:11 PM by ckobu »
Watch my video channel
 

Janus

  • Guest
Re: Sound disappeared.
« Reply #3 on: April 24, 2020, 04:51:02 PM »
When MIDI Local is set to OFF, the keyboard has no sound

https://youtu.be/G8r6zaTuB4w?t=21

the midi reset set local on and  reset all midi errors
 

Offline ckobu

Re: Sound disappeared.
« Reply #4 on: April 24, 2020, 04:53:40 PM »
Okay, but if the problem is with the Local option, it can make this a simpler operation.  ;)
Watch my video channel
 

Janus

  • Guest
Re: Sound disappeared.
« Reply #5 on: April 24, 2020, 05:09:15 PM »
Okay, but if the problem is with the Local option, it can make this a simpler operation.  ;)
The best is to find  the source of the fault
The use of midi files can make this fault
Remove the local of event in the midi file
 

Offline Enildo

Re: Sound disappeared.
« Reply #6 on: April 25, 2020, 11:16:23 PM »
During an outdoor consert my SX 900 suddenly became silent. Not a singel sound...after reboot it was ok again. And it happend twice. Has anyone else experienced this? Can I inadvertently hit a button or something, and what button?  I dont think so..


Ingar

Hello Ingar

The same thing happened to me inexplicably.
When I restarted, it returned to normal.

Enildo
When word fail, Music speaks!
 

Janus

  • Guest
Re: Sound disappeared.
« Reply #7 on: April 26, 2020, 07:08:06 AM »
It is not only the local off
Midi is complicated it can also be an overflow or a wrong order
in a performent or midi pad or style
The best is a reset with the midi set up use he midi off 8 preset
Set of  and on the keyboard is dangerous
there must be a few seconds between them
you can blow up the power input in the keyboard
when you set a keyboard on a buffer condensator picks up the power piek
and by set the keyboard off the buffer condensator needs a little time to unload
check also off  the hd is not reading or writing by set of the keyboard

« Last Edit: April 26, 2020, 07:19:11 AM by Janus »
 

Offline Joe H

Re: Sound disappeared.
« Reply #8 on: April 26, 2020, 08:15:24 PM »
It sounds like there are several bug fixes due for the sx900 OS. I'm sure Yamaha must be getting inform about the several problems people are talkng about on this forum... but they should be reported to Yamaha.

Joe H
Music is the Universal Language!

My Article: Using Multi Pads in registrations. Download Regs, Styles & MPs:  http://psrtutorial.com/music/articles/dancemusic.html