Author Topic: Tyros 5 has issue with buttons D E F G and Direct Access on display no respond  (Read 1655 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline m.yang45

Hi all, Yamaha keyboard players

I have a Tyros 5 have been upgrade to firmware version 1.13 doesn't seem normal 3 issue so first issue every time when i first power up the 4 LED lite up all under Song part i, ii, iii iv, with audio recorder 1 LED lite on play/pause, they seem to tie up together or freeze up with audio recorder if I depress part ii or iii all the LED's went off but still not able to turn on individual.
2nd issue on home screen I try select the style by pressing button D, or E, F, G and Direct Access on display none of these response I can only select A, B C, and H, I, J  I'm not sure what cause the tyros 5 to have these buttons lock or freeze, this issue I can't even do the factory reset with the function utility mode either.
3rd issue the Fade in/out button also tie up with all LED's under MIC vocal when I press Fade button on/off also effect those LED's under MIC section.
If any one has an idea please help me to trouble shooting I would be very appreciate, hope to see your command or advise soon.
Thanks.

M. Yang
« Last Edit: January 08, 2019, 05:37:19 PM by m.yang45 »
 

Offline Seagull29

Hi,
did you try to make an update with the last  one(1.13)  from an USB device ? I think it may be a bug, otherwise, a motherboard problem.
Regards
Seagull29
 

Offline m.yang45

Hi Seagull29,

Thanks for your reply and yes the current version was 1.13, and every time i boot up the keyboard it always lite up those 4 LEDs on song part if I depress other part and all turn off if I go depress part i again they all lite up, so it seem they all tie up and i did perform a button test it was stuck with the D button no respond. Any one have idea how much the mother board would cause to replaced please send me a link. thanks.
 

Offline pjd

Hi --

Do the TAB (arrow) buttons above the F G H I J buttons respond?

There is some common circuitry which scans D E F G TAB< and TAB>. Possibly a loose connector between the printed circuit boards which hold the switches (buttons), possibly a failure elsewhere in the scan hardware. (Source: T5 Service Manual)

If the two TAB buttons do not respond, then this is the likely cause.

Hope this helps -- pj
 

Offline m.yang45

Hi pjd,

thanks for your reply,
Yes the TAB buttons left and right are works fine just only those D,E, F, G not respond but any others seem to works fine.
 

Offline m.yang45

just to update this issue has been solve, it was the PNL PCB has cause the issue I have to order new PNL PCB for that.
thanks for every one that have read and please keep in mind for the future if any one might has the same issue.
M.Yang
 

Online Toril S

So happy that it was solved!
Toril S

Genos, Tyros 5, PSR S975, PSR 2100
and PSR-47.
Former keyboards: PSR-S970.

https://www.youtube.com/channel/UCLVwWdb36Yd3LMBjAnm6pTQ?view_as=subscriber



Toril's PSR Performer Page
 

Offline pjd

just to update this issue has been solve, it was the PNL PCB has cause the issue I have to order new PNL PCB for that.
thanks for every one that have read and please keep in mind for the future if any one might has the same issue.
M.Yang

Hi --

Thanks for the update. The PNL board fits my hypothesis.

All the best and good luck -- pj