Author Topic: Is anyone seeing this MultiPad Creator issue?  (Read 332 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jsb1999

Is anyone seeing this MultiPad Creator issue?
« on: November 03, 2017, 05:48:57 AM »
When using the MultiPad Creator in either midi record mode or step entry, any R1 notes below G3 sound like a bass+strings and cannot be recorded into the multipad.
If I use the MP creator immediately after powering up the keyboard, it is fine.  After selecting a registration, the problem appears.
I assume the G3 has to do with the keyboard split.  I am using AI Full Keyboard mode and firmware 1.10.

Offline voodoo

Re: Is anyone seeing this MultiPad Creator issue?
« Reply #1 on: November 03, 2017, 05:54:33 AM »
Sounds like having activated accompaniment. Switch it off and it should work fine.
Yamaha Genos (finally)
Nord Electro 5D
 

Offline tyrosaurus

Re: Is anyone seeing this MultiPad Creator issue?
« Reply #2 on: November 03, 2017, 06:33:38 AM »
As voodoo says, this is because ACMP is turned on.  Turn this off if you want to record notes below the Style split point.

My Tyros4 does the same thing, so I assume that all models do too.

The 'bass+strings' sounds that you hear below your split point are the 'Stop ACMP' sounds which you can turn off if you like.  These won't be recorded.


Regards

Ian
 

Offline voodoo

Re: Is anyone seeing this MultiPad Creator issue?
« Reply #3 on: November 03, 2017, 06:55:37 AM »
Ian,

thank you for the detailed explanation. That's what I thought, but did not have the words for.. ;)

Uli
Yamaha Genos (finally)
Nord Electro 5D
 

Offline jsb1999

Re: Is anyone seeing this MultiPad Creator issue?
« Reply #4 on: November 03, 2017, 07:01:17 AM »
Thanks, [ACMP] is the culprit.