Author Topic: Audio playback  (Read 660 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline raywil77

Audio playback
« on: July 07, 2018, 08:21:34 PM »
Hi everyone just tried playing some mp3 files on player, they donít play properly itís as though thereís a loose wire connection keeps going of and then back on again donít know what I can do.any advice would be grateful regards ray
 

Offline Toril S

Re: Audio playback
« Reply #1 on: July 07, 2018, 08:37:06 PM »
Hello :) Try to play the files on your computer first, to be sure they sound OK. Also check the bit rate. 
Toril S

PSR S970, PSR 2100 and PSR-47.

Toril's PSR Performer Page
 

Offline raywil77

Re: Audio playback
« Reply #2 on: July 08, 2018, 11:04:56 AM »
I checked the bit rate and it says 16 bit is that ok for genos
 

Offline tyrosaurus

Re: Audio playback
« Reply #3 on: July 08, 2018, 03:51:14 PM »
To see if the problem is with your Genos or the files that you are trying to play, download the song in the following link which was uploaded to the PSR Tutorial main site by Pedro Eleuterio.  This should definitely play fine on your keyboard.

https://psrtutorial.com/perf/Pedro_files/Lady%20In%20Red-PEG1.mp3

To download it (if you are using MS Windows), right click on the link with your mouse and select 'Save link as...'

Transfer it to a USB stick and try it on your Genos.  If this plays back with the same problems then the fault is likely to be with the keyboard.


Regards

Ian
 
The following users thanked this post: raywil77

Offline raywil77

Re: Audio playback
« Reply #4 on: July 09, 2018, 09:30:09 PM »
Thanks tyrosaurus tried playing that file it was ok no problem, but then I loaded a cd+g file and it started to play ok then speeded up then slowed down again and made a interference noise then came back on ok , so itís faulty playing just the cd+g files
 

Offline tyrosaurus

Re: Audio playback
« Reply #5 on: July 09, 2018, 10:34:05 PM »
What version of the OS (firmware) is installed on your Genos?

The latest version is 1.30, and amongst the many 'bug fixes' that Yamaha actually admit to  ::) in this version are:

-Improved the operability when showing lyrics of the "MP3+G" type on the Lyrics display.
-Fixed a problem in which certain MP3 files would not playback properly.

So if your Genos has firmware version 1.20 or lower, your problem might be fixed by installing the latest version (1.30).   :-\

You can check what firmware version is currently installed by pressing/touching...

 [MENU] > [Utility] > [System].    The firmware version is supposed to be shown at the top of the display.

If the currently installed version is not 1.30, you can download this version from the following link...

https://uk.yamaha.com/en/support/updates/firm_genos.html


Regards

Ian
« Last Edit: July 09, 2018, 10:36:21 PM by tyrosaurus »
 

Offline raywil77

Re: Audio playback
« Reply #6 on: July 24, 2018, 09:00:33 AM »
Yes itís 1.3 firmware lyrics are fine just the music that jumps aboutlol