Author Topic: Genos outputs problem/bug report  (Read 617 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline necdetdoni

Genos outputs problem/bug report
« on: January 06, 2018, 01:48:41 PM »
I'd like to report a bug on Genos.Step by step

In menu, select Line out
change Aux to Sub 3-4

Adjust Style Rhytm1 and 2 to sub 1 and 2
Adjsut Style bass to Sub 3 and 4

Adjsut Song ch 10 (drums) to sub 1 and 2
Adjsut Song ch 2 (bass) to Sub 3 and 4

Connect 6 seperated outputs to the mixer
Play a style ..
Now you can hear 6 outputs work as it's supposed to be..Genos must keep adjustments

Than turn off and turn on (reboot Genos) again
Go to line out menu
As you see; the settings you've made are same..But..
play a style..Sub3-4 outs works as Aux out as you can hear..
Genos do not keep the settings after reboot

Touch to Aux out and than touch Sub3-4..settings back now..

can someone try this?

Offline Flemming

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #1 on: January 06, 2018, 01:57:44 PM »
I have noticed the same problem. 

Guess they fix it in helt Update.

/Flemming
Yamaha electone organ: D3 (70's), HS6, EL90
Yamaha Keyboards: PSR 7000, 8000, 9000, 9000pro, Tyros 1,2,3,4,5-76
 

Offline StuartR

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #2 on: January 06, 2018, 04:58:38 PM »
I have noticed the same problem. 

Guess they fix it in helt Update.

/Flemming
Don't assume that will happen. Please take a minute and call Yamaha and report this. Thanks!
 

Offline mcbrown

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #3 on: January 07, 2018, 12:43:27 AM »
In the manual Line Out is listed as a setting that can be saved in Registrations.  Does this include the sub/aux 1 - 4 as well.  Not near my keyboard at the moment so can't try for myself.

Murray
Genos + GNS-MS01 spkrs, TouchMix 30 Digital Mixer, Fender Strat, Music Man 210 75 guitar amp, Behringer GMX 212 Guitar amps & FCB1010, Behringer B1200D Sub & B205D f/b spkrs x 4, Boss GT-10 Guitar Fx, Roland GR-55 Guitar Synth, LD Systems MAUI 28 G2 x 2
 

Offline travlin-easy

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #4 on: January 07, 2018, 08:00:44 AM »
As with ALL arranger keyboards, certain items will revert to default upon shutdown. That's why we have registrations and parameter lock features.

Gary :cool:
Love Those Yammies...
 
The following users thanked this post: tyrosman

Offline necdetdoni

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #5 on: January 07, 2018, 10:41:59 AM »
As with ALL arranger keyboards, certain items will revert to default upon shutdown. That's why we have registrations and parameter lock features.

Gary :cool:
Sorry, but you know wrong.

I used Tyros 2 3 4 with 4 outputs and Tyros 5 with 6 outputs and Audya with 6 outputs..it never happened before..it is a bug of Genos
 

Offline tyrosman

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #6 on: January 07, 2018, 10:56:11 AM »
this is not a bug it is human error ;D Garry is correct here
Genos coming soon
 

Offline necdetdoni

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #7 on: January 07, 2018, 11:59:46 AM »
this is not a bug it is human error ;D Garry is correct here

Are you kidding me?

Registration settings don't fix this problem..

I really don't understand; why you write an answer before try? Do you thing i didn't try?

When you reboot Genos it seems Sub3-4 selected but work as Aux..it is a bug!

« Last Edit: January 07, 2018, 12:05:21 PM by necdetdoni »
 

Offline tyrosman

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #8 on: January 07, 2018, 12:28:15 PM »
you have to put this in your registrations its the same as tyros 5 ;D this is so easy and also save the full bank if you look at the memory put a tick in things you want to save in your registrations you also got that Right you Realy dont understand ;D ;D ;D ;D  Genos is a dream to work
« Last Edit: January 07, 2018, 12:32:37 PM by tyrosman »
Genos coming soon
 

Offline necdetdoni

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #9 on: January 07, 2018, 01:48:20 PM »
you have to put this in your registrations its the same as tyros 5 ;D this is so easy and also save the full bank if you look at the memory put a tick in things you want to save in your registrations you also got that Right you Realy dont understand ;D ;D ;D ;D  Genos is a dream to work

Yes you can put output settings to registrations in Tyros 5, tyros 5 keep settings in memory and works well..

but you can not do same on Genos...becouse of the bug..

I tried everything! with or without registrations..but no way!..By the way sub1-2 works very well, as it's supposed to be..

Hope Yamaha will fix this soon..
 

Offline StuartR

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #10 on: January 07, 2018, 03:31:15 PM »
Yes you can put output settings to registrations in Tyros 5, tyros 5 keep settings in memory and works well..

but you can not do same on Genos...becouse of the bug..

I tried everything! with or without registrations..but no way!..By the way sub1-2 works very well, as it's supposed to be..

Hope Yamaha will fix this soon..

If it's reproducible please call Yamaha to report. Thanks.
 

Offline Al Ram

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #11 on: January 07, 2018, 09:27:00 PM »
You probably did this already but just to double check.

did you put a check mark in line-out for saving registrations  ?    I usually check all 14 items in saving to registrations.

Please verify that line-out is checked as one of your items for saving registrations.

Save to registration and then turn keyboard off. When turned on see if saved it into that registration.

Have a great day.

thanks
AL
San Diego/Tijuana
 

Offline Nunnus

Re: Genos outputs problem/bug report
« Reply #12 on: January 14, 2018, 10:39:32 AM »
It is indeed a big bug, already tell this and others bugs to yamaha guys, waiting for the new firmware....

this waiting is killing me!
 
The following users thanked this post: StuartR